Αρώματα

ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΟ

Αδιαφόρησε για τις ταμπέλες που σε περιορίζουν σε ένα στενό αρωματικό πλαίσιο. Άφησε ελεύθερη την όσφρησή σου και ψέκασε πάνω στο δέρμα σου όποιο από τα αρώματα σε κάνει να νιώθεις υπέροχα.

Σε μια εποχή που έχει ως βασικό πρόσταγμα τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τη διαφορετικότητα, οι κλασικές έννοιες περί γυναικείου και ανδρικού κάλλους μοιάζουν παρωχημένες. Η σύγχρονη pop κουλτούρα χαρακτηρίζεται από μια φυλετική ρευστότητα και μιλάει ανοιχτά για genderless αισθητική και προσέγγιση της ομορφιάς. Ποια είναι τα genderless αρώματα που μπορείς να ψεκάσεις πάνω σου χωρίς να βάζεις ταμπέλες;

Genderless αρώματα: Ταξίδι στο παρελθόν

Ο πρώτος που συνέλαβε τη δημιουργία ενός unisex αρώματος ήταν ο Calvin Klein, ο οποίος έκανε επανάσταση στον χώρο της αρωματοποιίας με το πρωτοποριακό CK One, το 1994. Όλοι οι νέοι της εποχής κάτω των 30, ανεξαρτήτως φύλου, μύριζαν με τον ίδιο cool και citrussy τρόπο. Η επιλογή των εσπεριδοειδών στην καρδιά του CK One δεν έγινε τυχαία, αφού πρόκειται για νότες που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στις συνθέσεις γυναικείων και ανδρικών αρωμάτων.

Κοινός παρονομαστής των αρωμάτων της Escentric Molecules, που ιδρύθηκε το 2006, είναι το Iso E Super, ένα σπάνιο μόριο, το οποίο υπάρχει σε σχετικά χαμηλή συγκέντρωση στη σύνθεση γνωστών αρωμάτων, τόσο γυναικείων όσο και ανδρικών.

Τα genderless αρώματα δεν έχουν φύλο, ηλικία και εποχή

«Ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι ο διαχωρισμός σε γυναικεία και ανδρικά αρώματα είναι καθαρά θέμα μάρκετινγκ, το οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους μονοδιάστατα και άκαμπτα», τονίζει ο Ben Gorham, ιδρυτής και creative director της Byredo. Και συνεχίζει: «Δεν μπορώ να κατανοήσω την ταξινόμηση των αρωμάτων βάσει του φύλου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εστιατόρια αποκλειστικά για γυναίκες ή άντρες, γιατί να γίνεται αυτή η διάκριση στη βιομηχανία της ομορφιάς; Η Byredo είναι για όλους!»

Για τον Tom Ford, ένα άρωμα προκαλεί τις αισθήσεις, το μυαλό και τη μνήμη, και δεν έχει εποχή, ηλικία ή φύλο. Είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους να κάνεις μια δήλωση για τον εαυτό σου και δεν καθορίζει μόνο το ποιος είσαι, αλλά και ποιος θα ήθελες να είσαι χωρίς περιορισμούς, στερεότυπα και διαχωρισμούς. Μια τόσο μεγαλειώδης εμπειρία, όπως είναι αυτή της υψηλής αρωματοποιίας δεν μπορεί να περιοριστεί σε ανδρικά και γυναικεία, χειμερινά και καλοκαιρινά αρώματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *